Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Ο πολίτης που θέλει να ενημερωθεί για την κατάσταση της δήλωσης ένταξης του αυθαιρέτου κτίσματος του μπορεί να μπει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:


https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx 
(εναλλακτικά πατήστε εδώ )

Ο σύνδεσμος σας προωθεί σε ένα δικτυακό τόπο του ΤΕΕ.Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή θα χρειαστείτε:

1) Ένας αριθμό, το "ηλεκτρονικό κλειδί", τον οποίο θα σας τον δώσει 
     ο μηχανικός που δήλωσε το ακίνητο και

2) το "ΑΦΜ του ιδιοκτήτη", για λογαριασμό του οποίου δηλώθηκε το ακίνητο.


Μέσω της εφαρμογής είναι δυνατή η αναζήτηση του αντιγράφου της δήλωσης 
και η παρακολούθηση της πορείας ένταξης.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΞ’ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Η περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στο οποίο έχετε ποσοστό ιδιοκτησίας είναι από τις πιο δύσκολες και ασαφείς για το νόμο 4014/2011 περιπτώσεις. Ο λόγος είναι ότι κινδυνεύετε να πληρώσετε μεγάλα ποσά σε ένα πρόστιμο που τελικά δεν σας εξασφαλίζει επαρκώς.

Συγκεκριμένα ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου πόλεως με έκταση μικρότερη των 4στρεμμάτων δεν μπορεί να χτιστεί. Πόσο μάλλον όταν έχετε ποσοστό από αυτό. Για μεγαλύτερα αγροτεμάχια στα οποία κατέχεται ποσοστό, μπορείτε να κτίσετε εάν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, η οποία θα ορίσει τι σας ανήκει σε τετραγωνικά και σε πιο σημείο του αγροτεμαχίου. Εάν δεν υπάρχει η σύσταση ιδιοκτησίας δεν έχετε δικαίωμα να περιφράξετε το χώρο σας (τα τ.μ. που αντιστοιχούν στο ποσοστό σας) χωρίς την άδεια των υπολοίπων.

Το θέμα ξεφεύγει από τη δικαιοδοσία σας, και των υπολοίπων συνιδιοκτητών, όταν το αγροτεμάχιο είναι δίπλα ή μέσα σε ρέμα, φλερτάρει με τον αιγιαλό και δεν έχουν κρατηθεί οι απαραίτητες αποστάσεις από…

Προγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον"